تحول سازمانی به خاطر یک انتصاب خاص!
تاریخ انتشار: دوشنبه 24 خرداد 1395
خلق یک معاونت جدید از درون یک معاونت مهم وزارت نفت

  خلق یک معاونت جدید از درون یک معاونت مهم وزارت نفت

آدرس کوتاه
امتیاز: Article Rating

همزمان با صدور حکم وزیر نفت برای رکن الدین جوادی به عنوان معاون نظارت بر منابع هیدروکربوری ظاهرا این معاونت به دو قسمت برنامه ریزی و نظارت تقسیم شده است که مهدی رحمتی به عنوان معاون برنامه ریزی وزیر نفت مشغول به فعالیت خواهد بود.

از 23 خرداد که با حکم وزیر نفت، علی کاردر جایگزین رکن الدین جوادی به عنوان سکان دار شرکت ملی نفت ایران منصوب شد، یک تغییر دیگر هم در چارت سازمانی این وزارتخانه رخ داد.

جوادی که همزمان با آغاز دولت یازدهم در این شرکت به عنوان مدیرعامل مشغول به کار بود ظاهرا در یک سال اخیر به دلایل مختلفی از جمله تغییر ساختار در شرکت ملی نفت با وزیر نفت اختلاف نظر پیدا می‌کند و چندین بار از سمت خود استعفا داده اما وزیر نفت نمی پذیرد تا این که روز گذشته وزیر نفت استعفای جوادی را پذیرفته و وی را به معاونت نظارت برمنابع هیدروکربوری منصوب کرده است.

هرچند که وزیر نفت اخیرا طی گفت وگو با یک هفته نامه این موضوع را رد کرده و می گوید با رکن الدین جوادی هیچ اختلافی ندارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در راستای تغییر ساختار وزارت نفت با ورود رکن الدین جوادی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت برمنابع هیدرو کربوری وزارت نفت نیز به دو معاونت تفکیک شد به طوری که با تفکیک معاونت برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت به ٢ معاونت برنامه ریزی و معاونت نظارت بر منابع هیدروکربوری وظایف این مدیریت به ٢ معاون سپرده شده است.

بر این اساس معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی همچنان مهدی رحمتی خواهد بود و معاونت نظارت برمنابع هیدروکربوری به رکن الدین جوادی سپرده شد.

تدوین برنامه‌های کلان و راهبردی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت وزارت نفت و هماهنگ کردن برنامه‌های چهار شرکت اصلی با ملحوظ داشتن اصل صیانت از منابع هیدروکربوری، تطبیق و تلفیق برنامه های عملیاتی، مالی و بازرگانی شرکتهای تابعه و تدوین و تنظیم برنامه جامع در قالب برنامه های ملی و سیاستهای اقتصادی و اجرایی دولت و برنامه گذاری اجرای طرحهای بزرگ سرمایه ای و تعیین نحوه تأمین منابع مالی آنها، برنامه ریزی به منظور تبدیل صادرات نفت خام به صادرات مشتقات نفتی با ارزش افزوده بیشتر از طریق توسعه، بهسازی و هدایت صنایع پایین دستی نظیر پالایشگاهها، روغن سازیها و صنعت پتروشیمی و هدفگذاری برای دستیابی به بیشترین ارزش افزوده در زنجیره تولید محصولات با پایه هیدروکربوری، هماهنگی بودجه بندی عملیاتی و تنظیم بودجه های جاری و سرمایه ای شرکتهای اصلی و ارسال به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و پیگیری و دفاع از آن تا مرحله تصویب نهایی و ...  از مسئولیتها و وظایف معاونت برنامه ریزی است.

همچنین اعمال نظارت عالیه، اتخاذ تدابیر و راهکارهای لازم به منظور حصول اطمینان از اجرای صحیح و به موقع طرح‌های اکتشاف، توسعه و تولید میدان‌های نفتی و گازی شرکتهای تابعه، نظارت و بررسی کلیه مناقصه‌های قراردادهای اکتشافی، بلوک‌های اکتشافی- توسعه ای، طرحهای توسعه و تولید میدان‌های نفت و گاز در کشور(خشکی و دریا)،  نظارت و بررسی بر کلیه فعالیتهای عملیاتی در خصوص اکتشاف نفت و گاز در کشور(خشکی و دریا) با هدف حفظ و توسعه ذخایر، نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام در بخش نفت، گاز و پتروشیمی از جمله (صیانت از منابع هیدروکربوری) و (توسعه میادین مشترک نفت وگاز) در دریا و خشکی و ... از مسئولیت‌ها و وظایف معاونت نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت است.

در حکمی که وزیر نفت خطاب به جوادی صادر کرده، آمده است: اهمیت اجرای دقیق وظایف حاکمیتی که به موجب قانون اصلاح قانون نفت مصوب خردادماه ١٣٩٠ مجلس شورای اسلامی بر عهده وزارت نفت قرار گرفته، دلیل اصلی و ضرورت تشکیل این معاونت را نمایان می کند.

انتظار می رود که با توجه به تجارب گرانقدر جنابعالی، این وظیفه و مسئولیت حاکمیتی وزارتخانه به خوبی انجام برسد و بویژه در موضوع افزایش بازیافت نفت از میدانهای در دست بهره برداری، گامهای جدی تری برداشته شود.

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: