ضرورت استفاده از سیستم یکپارچه مدیریت منابع سازمانی در صنایع بزرگ
https://www.payamnaftun.ir/archive/ID/6182
آدرس کوتاه
امتیاز:
بر کسی پوشیده نیست که پیاده سازی ERP در صنایع بزرگ با چالش های پیچیدهای در سطح جهان مواجه است و از تغییر فرآیندها و قوانین تجاری کشورها گرفته تا نوسانات قیمت در بازار جهانی این پیچیدگی را دو چندان میکند. شرکت های فعال هر روز شگفتی های زیادی را تجربه می کنند و در رقابت شکل گرفته بر روی زمان، کیفیت و هزینه تلاش میکنند.
یکی از صنایع بزرگ و روبه رشد در صادرات صنعت باتری سازی است.
به گزارش نفتون به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه یکپارچه ایلیا در نشستی که در این خصوص برگزار شد مهندس محسن مهدوی، مدیر ارشد توسعه بازار شرکت اظهار داشت :شرکت های تولید باتری با گسترش یکباره این صنعت و گستردگی افق توسعه صادرات کشور نیاز به یکپارچگی در دیتا و تبدیل داده ها به اطلاعات مفید و مرتبط را بیش از پیش احساس کردند. آنها در جمع آوری و تجزیه و تحلیل سریع و کارآمد دادهها دارای اشکال هستند و نگهداری و ردیابی دارایی ها، در دسترس نبودن گزارشات صحیح و موثر و ناکارآمدی های مالی چالش های دیگری هستند که این صنعت به طور مرتب با آن مواجه است.
ایشان در مقایسه این صنعت با صنعت پتروشیمی تصریح کردند: ما در پیاده سازی erp در صنعت پتروشیمی با عمق بیشتری از راههای نرفته و تجارب کسب نشده مواجه بودیم که با ایجاد تیم مشترک توانستیم تمامی فرآیندها را بهبود داده و ودر دست پیاده سازی داریم.گرچه تفاوت بسیار زیاد این دو صنعت برکسی پوشیده نیست اما تجربه موفق در صنعت پتروشیمی راهی روشن و پرامید برای صنایع با پیچیدگی های کمتر است. مهدوی عنوان کرد: شاید یکی از بزرگترین دستاوردهای این سیستم یکپارچه را بهرهگیری از خروجی اطلاعات بخشهای دیگر مثل میزان فروش، تولید و… بهمنظور برآورد شاخص عملکرد افراد دانست؛ بهکارگیری این اطلاعات در برآورد شاخص امتیازدهی و عملکرد افراد منجر به شفافیت و عادلانهتر شدن روند امتیازدهی خواهد شد و از سوگیریهای احتمالی افراد در اعطای امتیاز جلوگیری خواهد کرد و به علاوه بدون شک بهکارگیری این رویکرد منجر به افزایش عملکرد افراد خواهد شد؛ زیرا افراد شاهد رابطهای کاملاً مستقیم و شفاف بین عملکرد و امتیاز دریافتی خود هستند .
در این نشست که مدیران عامل و مدیران ارشد شرکت توسعه یکپارچه ایلیا و شرکت صنعت رایان پارس حضور داشتند بسیاری از نیازها و چالش های این صنعت در حوزه پیاده سازی و ایجاد الگوی بهینه در دسترس برای صنعت باتری سازی کشور بحث و تبادل نظر انجام گردید.
مهدی موحد مدیرعامل کارآفرین شرکت صنعت رایان پارس اذعان داشت: تولیدکنندگان در باتری و یوپیاس به سیستم های قابل اعتمادی نیاز دارند که نه تنها قادر به انطباق با این فشارهای در حال تغییر روزمره باشند، بلکه بتوانند انتظارات متفاوت مشتریان خود را نیز برآورده کنند.
وی بیان داشت: وجود موتورهای برنامهریزی پیشرفته برای کلیهی منابع سازمان شامل برنامهریزی تولید، فروش، مواد، بودجه و منابع انسانی در Focus ERP امکان پاسخگویی به تغییرات را فراهم میآورد.
وی با اشاره به دیگر مزایای پیادهسازی ERP در بخش خرید و تدارکات میتوان به اتوماسیون کامل فرایند خرید گفت:ایجاد فرایند کاملا مکانیزه درخواست خرید و تأییدات مرتبط با آن ، پیش برد روند خرید کالا بر اساس آییننامه معاملاتی مصوب بهصورت کاملاً مستند و شفاف و مدیریت اقدامات لجستیکی سفارشات همچون گمرکات و ترخیص، برنامهریزی حملونقل، بیمه، بازرسی محموله، مجوزات ورود و … و سایر فرایند های مرتبط با این موضوع در تمام واحدهای سازمان نام برد.
پریسا رادمهر مدیرعامل شرکت ایلیا تاکید کرد: هرساله در صنایع مختلف اقدامات و پروژههای زیادی با هدف کاهش ریسک و کاهش هزینههای سازمان انجام میپذیرد که براساس میزان هزینه آن تحت عنوان TSR و پروژه پیگیری میشود، مدیریت عملکرد و پیشرفت این پروژهها در کنار بررسی درخواست و تأییدات مرتبط با آنها حجم قابلتوجهی از فعالیتهای روزانه سازمان را در برمیگیرد؛ بعلاوه ارزش ریالی پروژهها و فعالیتهای اصلاحی انجام شده در طول یک سال نیز سهم بزرگی از هزینههای سازمانها را تشکیل میدهد، به همین منظور استفاده از یک سیستم یکپارچه مدیریت پروژهها و تمامی منابع مرتبط با آنها، بدون شک موجب افزایش بهره وری و سرعت اجرای هر یک از پروژهها در کنار مدیریت صحیح هزینههای آنها خواهد شد.
وی در پایان ضمن اشاره به عقد قرارداد و آغاز پروژه پیادهسازی Focus ERP در شرکت صنعت رایان پارس با سابقه ۲۵ ساله در زمینه تامین و توزیع انواع باتری های سیلد لید اسید سربی VRLA در سطح کشور و همچنین فروش و نصب یوپی اس های متنوع اظهار داشت: بیشازپیش باید به یکی از بزرگترین رسالتهای بهکارگیری ERP یعنی ایجاد شفافیت و مستندسازی فعالیتها اشاره کرد و لازم به ذکر است این دو دستاورد استقرار ERP به طور ویژهتری در واحد منابع انسانی به دلیل تعامل آن با تمامی کارکنان سازمان و تأثیر آن بر آینده شغلی افراد اهمیت مییابد.